Radyo Kontrol (3.Episode) - Chios RC Club Visiting EFMOD Turkie

Στις 16 Μαρτίου 2014 μέλη του Chios RC Club επισκέφτηκαν τον μοντελιστικό πολυχώρο EFMOD της Σμύρνης στην Τουρκία.
Πρίν από λίγες μέρες το κανάλι EGE της Τουρκίας όπου παίζεται η μοντελιστική εκπομπή: "Radyo Kontrol" έκανε αφιέρωμα στην επίσκεψη αυτή.

Για να δείτε το βίντεο βάλτε τον Κωδικό: 1q2w3e4r




Και τα βίντεο που τράβηξαν τα μέλη του Chios RC Club από αυτή την επίσκεψη:










ΣΠΥΡΟΣ ΠΥΚΝΗΣ
Μοντελιστικό παράδεισο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τις εγκαταστάσεις στην Σμύρνη καθώς είναι ένα ιδιόκτητο πάρκο 50 στρεμμάτων που έχει ασφάλτινη και χωμάτινη πίστα που είναι και οι δύο με προδιαγραφές EFRA καθώς και δύο αεροδιάδρομους για αεροπλάνα και ελικόπτερα αλλά και μικρή λίμνη για σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Κόστισε περίπου 2 δισεκατομμύρια Τούρκικες λίρες .Όχι δεν έκανα λάθος.... 2 δις. Και όλα αυτά περίπου 100 χιλιόμετρα ή μιάμιση ώρα ή 30 ευρώ μακριά από την Χίο.
Μόλις βγήκαμε από το τελωνείο του Τσεσμέ μας περίμενε ο Μεχμέτ ,γενικός γραμματέας της ΕFMOD,με ένα πούλμαν 50 θέσεων καθώς και οι επαγγελματικές κάμερες του μεγάλου καναλιού EGE της Τουρκίας.
Έχουν λέει μόνιμη μοντελιστική εκπομπή στο κανάλι ....άκου πράγματα.
Μέσα στο πούλμαν και κατά την διάρκεια της διαδρομής απάντησα στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου εγώ αλλά και άλλα μέλη της ομάδας μας για να τα προβάλουν στην εκπομπή τους. Κάμερες παντού.
Μόλις φθάσαμε μας περίμενε η Ελληνική σημαία δίπλα στην Τούρκικη αλλά και περίπου 70 άτομα από τα 500 περίπου ενεργά μέλη της EFMOD.Μας πήγαν στην μικρή καφετέρια για μια σύντομη γνωριμία με τον χώρο, μας εξήγησαν τους κανόνες..... και βουρ για λιώσιμο!!!!
Αρχίσαμε με τα αεροπλάνα ....πέταξαν στην αρχή ένα Jet το οποίο κόστιζε
περίπου 15.000 ευρώ και μας καθήλωσαν.Μετά πέταξα εγώ το flip 3d μου
και κάνοντας ένα χαμηλό hover άκουσα κάποια χειροκροτήματα αλλά η προσγείωση μου θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Έπειτα ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να πετούν εώς ότου ήρθε διαταγή από τον πύργο ελέγχου του διεθνούς αεροδρομίου της Σμύρνης να διακοπούν οι πτήσεις μας για περίπου 10 λεπτά λόγω εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την EFMOD..Είχε έρθει η ώρα για την αγαπημένη μου κατηγορία. Πάμε για 1/10 nitro λοιπόν.
Η πίστα είναι στα καλύτερά της με μόλις 4 χρόνια λειτουργίας και μια άσφαλτο σαν χαλί.Μην ξεχνάμε εκεί θα γίνει το Πανευρωπαικό 1/10 nitro το 2015. Είναι αρκετά τεχνική με γρήγορη ροή και η ευθεία της γύρω στα 60 - 70 μέτρα από τα συνολικά 350 μέτρα. Έπεσε το ζαχαρόνερο να φύγει η πρωινή σκόνη και μετά η πίστα είχε πολύ κράτημα. H πρώτη επαφή με την πίστα αλλά και με το R10 ήταν καλές καθώς το αμάξι έδειξε αμέσως τις διαθέσεις του. Μετά από μερικές δοκιμές έβαλα τις 0,7 μπροστά αντιστρεπτικές από το ΧRΑΥ λίγο toe out μπροστά, ρύθμισα τα camper όπως απαιτεί η πίστα και μετά εύκολα τέρμα γκάζι στην παρατεταμένη και ένα αμάξι εύκολο που κένταγε. Έκαψα περίπου ένα δίλιτρο συνεχόμενο στο όριο και μετά από περίπου ένα δίωρο ταλαιπωρίας το αμάξι δεν ζήτησε τίποτα και ευχάριστη έκπληξη .....το αμάξι ή η πίστα δεν τρώει λάστιχο. Όλα αυτά με μια τετράδα λάστιχα. Απίστευτο!!!
Διάλειμμα για μένα γιατί οι υπόλοιποι ήδη είχαν φάει το σάντουιτς που μας πρόσφεραν οι Τούρκοι. Βολτίτσα στην λιμνούλα να δούμε και τα πλεούμενα και μετά χώμα!!
Η πίστα πολύ τεχνική και αρκετά δύσκολη χωρίς μεγάλες ευθείες. Απαιτεί ροπάτα μοτέρ γιατί πρέπει να περάσεις τριπλό μετά από στροφή και διπλό μετά από σαμαράκια και στροφή. Στην αρχή μου έπεσε λίγο βαρύ και έφαγα πολλές τούμπες αλλά μετά από μερικούς γύρους και αφού κατάλαβα τον τρόπο που πρέπει να γυρνάς έκανα αρκετούς καλούς και γρήγορους γύρους χωρίς τούμπες και πραγματικά απόλαυσα την διαγράμμιση των 450 μέτρων αλλά και τις δυνατότητες που έχει το D812 μου που παρά την αρχική ταλαιπωρία δεν έσπασε και δεν παραπονέθηκε!
Μετά από περίπου μια ώρα τέλος και το buggy ..καθώς πέρασε η ώρα και έπρεπε να φύγουμε
Μαζευτήκαμε όλοι μαζί στον αεροδιάδρομο για την αναμνηστική φωτό όπου ο πρόεδρος της EFMOD μας προσέφερε ένα αναμνηστικό τρόπαιο για να θυμόμαστε αυτήν την επίσκεψή και μας.εξέφρασε την επιθυμία...ότι θα τους ενδιέφερε να έρθουν κι αυτοί στην Αθήνα για μια γνωριμία αφού στην Χίο δεν υπάρχουν τέτοιες υποδομές.
Στην Τουρκία είδα παλιούς φίλους γνώρισα πολλούς νέους είδα πόσο πολύ έχουν αναπτυχθεί και πραγματικά το διασκέδασα!!!. 
Παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού όλοι μας μείναμε με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη και την επιθυμία να ξαναπάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου