3 Χρόνια χωρίς τον αερομοντελιστή Μάνο Κερπινή

Πρίν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του αερομοντελιστή Μάνου Κερπινή.
Σαν ένα μικρό φόρο τιμής θα θέλαμε να κάνουμε αυτή την αναφορά μας για να τον θυμηθούν όσοι τον γνώριζαν αλλά και να τον μάθουν αυτοί που δεν τον γνώριζαν προσωπικά (όπως εγώ).




Ο Μάνος ήταν γιός του Νίκου Κερπινή ενός αερομοντελιστή μηχανικό αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος ήταν και η βασική αιτία για να ξεκινήσει ο αερομοντελισμός στη Μαγνησία.
Ο Νίκος Κερπινής έχασε τη ζωή του σε ηλικία 34 χρόνων σε αεροπορικό δυστύχημα με ιδιωτικό αεροσκάφος στις 10-4-1988 στη Σκιάθο.
Το 2006 το 1ο Μodeling Air Show στο Βόλο διοργανώθηκε προς τιμή του Νίκου Κερπινή.

Στο βίντεο που βλέπετε, το οποίο είναι ένα αφιέρωμα στον Μάνο που έφτιαξε ο Βαγγέλης Ξένος από την ΑΕΜΑ είναι από αυτό το Air Show.
Ο Μάνος έχασε την ζωή του και αυτός σε ηλικία 34 χρονών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 14 Νοεμβρίου 2010 στην εθνική οδό Ρεθύμνου - Χανίων καθώς επέστρεφε σπίτι του από το μοντελοδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο Μάνος ήταν ένας καταπληκτικός αερομοντελιστής και όχι μόνο, είχε μεταπτυχιακό στη ΝΑSA, δίπλωμα συγκυβερνήτη ελαφρών 
αεροσκαφών, στην Αγγλία είχε επίσης μεταπτυχιακό περί αεροσκαφών-δορυφόρων, αλλά ήταν και προϊστάμενος σε τμήμα πολεμικής τεχνολογίας 
εκτόξευσης τηλεκατευθυνομένων στόχων και με πτυχίο σε δορυφόρους και τηλεπικοινωνίες.

Πρός τιμή του Μάνου ο Αερομοντελιστικός Όμιλος Αρκαλοχωρίου μετονομάζει το μοντελοδρόμιο του σε: Μοντελοδρόμιο Α.Ο.Α. - "Μάνος Κερπινής".


Αιωνία του η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου